Op zoek naar een lening voor de aankoop van je droomwoning of verbouwing? Dan lopen de meeste Belgen meteen naar hun huisbank en/of vergelijken ze de verschillende grootbanken. Met al de nieuwe regels en verplichtingen is vaak het overzicht snel zoek. Wist je dat je ook kan aankloppen bij een onafhankelijk kredietmakelaar en zo van talloze voordelen kan genieten? Vooraleer je dus naar de bank stapt, bekijk je best eens of een kredietmakelaar niet beter bij jou past. In deze blog schetsen we de verschillen tussen lenen bij een bank en lenen bij een kredietmakelaar. Lees snel verder!
Ifinco LR 6717

Lenen bij een bank

Wanneer je aanklopt bij een grootbank, zal je al snel leren dat banken steeds binnen de commerciële beperkingen van één kredietverstrekker werken. Ze bieden uitsluitend hun eigen product aan, waardoor je dus geen tarieven en voorwaarden kan vergelijken. Met andere woorden: ga je niet akkoord met het voorstel van de bank, dan kunnen ze je niet verder helpen, sterker nog: krijg je geen goedkeuring dan kan je niet verder.

Alle banken vallen onder dezelfde regels van een overkoepelend orgaan, maar hierin heeft elke bank zo zijn eigen acceptatiecriteria, waarbij ze zoeken naar een bepaald type cliënteel. Vaak geven de klassieke banken een bepaalde rentevoet met als voorwaarde het nemen van andere nevenproducten. Denk maar aan een verplichte zichtrekening, brandverzekering of schuldsaldoverzekering. Vaak is zo de totale kostprijs van uw krediet moeilijker te gaan bepalen.

Lenen bij een kredietmakelaar

In tegenstelling tot banken zijn kredietmakelaars niet gebonden aan de beperkingen van één kredietverstrekker. Een kredietmakelaar is onafhankelijk: hij moet geen eigen financiële producten aanprijzen. Hij kan voorstellen uitwerken waarbij je al dan niet nevenproducten neemt.

Een kredietmakelaar is een bemiddelaar: hij vergelijkt meerdere kredietaanbieders en vindt uiteindelijk het krediet dat het beste aansluit bij jouw individuele situatie.

Waar banken zichzelf als vertrekpunt nemen, doet een kredietmakelaar zoals iFinco net het omgekeerde. iFinco stelt de klant centraal en neemt hun realiteit als leidraad om tot de beste financiële situatie te komen.

De Pinte Binnen 87 kopie

Waarom kiezen voor een kredietmakelaar zoals iFinco?

iFinco onderscheidt zich op veel manieren. Ontdek hier hoe!

GRATIS EN VRIJBLIJVEND PROFESSIONEEL ADVIES

We merken vandaag dat banken zelfs geen eerste oriënterend adviesgesprek wensen te doen met hun (potentiële) klanten. Er moet vaak al een compromis getekend zijn voor je een afspraak kan maken met een bank. Dit is uiteraard niet de manier van werken. Je moet voor het tekenen van een compromis uiteraard goed weten waaraan je begint. Een woning aankopen moet een weloverwogen keuze zijn en heeft vele aspecten die bekeken moeten worden.

Wanneer je bij ons aanklopt voor professioneel advies kan dit ook zonder een concreet plan. Ons advies is ook steeds volledig gratis en vrijblijvend.

Wij ontvangen immers een vergoeding van de betreffende kredietmaatschappij als we jouw kredietdossier kunnen realiseren, net zoals een klassiek bankkantoor een vergoeding krijgt van haar hoofdzetel.

Er zijn dus zeker geen meerkosten ten opzichte van een klassieke bank. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Mathias met duim
HET BESTE KREDIET AAN DE SCHERPSTE PRIJS

iFinco heeft niet één gesprekspartner, we hebben er véél. Net omdat we beschikken over een netwerk van maar liefst 25 kredietaanbieders, kunnen we onze klanten 25 keer meer mogelijkheden aanbieden. We kunnen in alle onafhankelijkheid ‘shoppen’ en dus ook het meest geschikte krediet aanbieden tegen de scherpste prijs.


MEER MOGELIJKHEDEN

Omdat we samenwerken met verschillende banken, vergroot dit het aantal mogelijke manieren van ontlenen (klassieke afbetaling, accordeon formule, bullet krediet, uitstel van kapitaalsaflossing bij verbouwingen, …). Dit geeft je de kans om jouw krediet af te stemmen naar jouw noden.

We merken op dat wanneer er al een lopend krediet is bij een bepaalde bank, dat deze bank in de toekomst niet steeds het juiste advies of scherpste tarief meer geeft omdat ze niet de mogelijkheden hebben alles opnieuw te bekijken. Zeker in zo’n geval is het belangrijk om al je opties te vergelijken.

Wij bekijken de situatie steeds onafhankelijk. Enkel zo kan je het juiste advies bekomen.

GEEN VERPLICHTE OF DURE NEVENPRODUCTEN

Vaak denken mensen dat ze bij het afsluiten van een krediet ook verplicht een rekening moeten openen bij die bank. Bij iFinco is dat niet het geval. Wanneer je bij ons een krediet afsluit, ben je niet verplicht om bijkomende (dure) nevenproducten af te sluiten zoals een zichtrekening, brandverzekering of schuldsaldoverzekering. Jij beslist uiteindelijk zelf of en welke nevenproducten je wenst af te sluiten en waar. Uiteraard kan iFinco jou ook hierbij adviseren door verschillende aanbieders te vergelijken.

KORTE WACHTTIJDEN

Een ander groot voordeel in tegenstelling tot grootbanken? De wachttijden! Bij iFinco kan je meestal al binnen de week terecht, waardoor een kredietaanvraag veel sneller in gang gezet kan worden. Ideaal voor als je net je droomwoning op het oog hebt en er snel bij wilt zijn.

PERSOONLIJKE EN FLEXIBELE SERVICE

Bij iFinco hechten we veel waarde aan de relatie met onze klanten. Daarom krijg je steeds begeleiding van je eigen kredietbeheerder waarbij je 7/7 terecht kan met al jouw vragen. Een afspraak op kantoor, online of bij jou thuis? iFinco staat je bij met raad en daad, waar het joù uitkomt.

TOTAALAANPAK

Naast een kredietaanvraag verwennen we onze klanten ook met veel zorg én nazorg. We gaan zelfs mee naar de notaris, lezen contracten na en volgen de akte op. En last but not least: we staan onze klanten ook graag bij met advies dat je niet bij verwacht bij een kredietmakelaar: bouwtechnisch, juridisch en fiscaal. Wij hebben specialisten in huis voor al die verschillende materies.

iFinco helpt je op weg!

Op zoek naar een krediet en benieuwd wat iFinco voor je kan betekenen? Start je online simulatie of maak meteen een afspraak met ons team!

Maak een afspraak
Aanvraag betalingsuitstel voor woonkredieten

De energie- en grondstofprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, met grote gevolgen voor de economische situatie van ons land. Door de hoge energieprijzen komt ook de financiële situatie van tal van gezinnen onder druk te staan. In deze context zet ook Ifinco zich in om jou een oplossing aan te bieden.